KORNI.COM.MK ПОЧЕТНА ЗА НАС ПЛОЧКИ МОЗАИЦИ ТУШ КАБИНИ КАДИ ЛУКСОР БАТЕРИИ МИЈАЛНИЦИ МОНОБЛОКОВИ ХЕМИЈА АКЦИЈА КОНТАКТ
КОРНИ - керамички центар Керамички и гранитни плочки, туш кабини, кади, санитарии, батерии, лепаци за плочки, хидроизолации, фуги.... Повелете во продажниот салон на КОРНИ индустриска зона Пинтија-Скопје

Базени

За АРДЕКС. Преку 60 години по основањето,АРДЕКС е светски познат производител на специјалните градежни материјали од висок квалитет и водечки во индустријата на лепила за плочки од Австрија. Со 50 филијали низ цел свет, АРДЕКС е Премиум понудувач на производи за лепење и полагање на плочки во областа на базените за капење. АРДЕКС производите се веќе применети низ целиот свет за многу престижни проекти. АРДЕКС систем за базени за капење. Секој детаљ од изведбата на базенот е битен поради неговата изложеност на големи температурни разлики, статички притисоци и посебни услови на експлоатација. Малата импровизација во употреба на материјали често доведува го големи хаварии кои тешко се санираат или се прескапи. Затоа ние го презентираме Ардекс системот на материјали за базени Основен опис на материјалите за базен: АРДЕКС А46, цврста маса за нанесување со мистрија врз под,ѕид, во дебелина од 2-30мм.Оваа маса е потребна за да се постигне идеална површина пред лепење. Покрива дупки,нерамнини АРДЕКС С7, флексибилна маса за хидроизолација на базенот за капење. Се нанесува пред поплочување на ѕидните и подните површини најмалку 2 пати (најмала дебелина на сувиот слој 2мм). Флексибилна,премостува пукнатини,водонепропусно до 3 бари. На сите споеви и отвори треба да се вградат АРДЕКС СК 12 ТРИКОМ траки за изолација. АРДЕКС Х77W, флексибилно специјално лепило за мозаици за базени.Водоопторно,постојано на смрзнување,флексибилно. АРДЕКС РГ12, епоксидна фуга, постојана на хемикалии, фина и глатка површина, лесно фугирање и измивање. Референтен објект - Аквацентар, Олимписки парк, Лондон Аквацентарот беше дизајниран од страна на меѓународно позната архитктка Заха Хадид, која работела со водечките архитекти за базени за капење С & П. Аквацентатрот кој одзема здив со понудата на 17.500 места за седење е дел од портата на Олимпискиот парк и поседува уникатен покрив во форма на бран. Во Аквацентарот се наоѓа 50-метарски такмичарски базен, еден 50-метарски базен за загревање и еден 25-метарски базен за нуркање, со суви простории за загревање на нуркачите. За овој проект беше потребно едно проверено решение за поплочување, кое овозможуваше брзо завршување, и можеше да биде клопено во околината на Аквацентарот а ги исполнуваше и најстрогите хигиенски норми. Ардекс Студија на случај: Завршени поплочени области: - Олимпирски такмичарски базен (50м) и опктужувањето. - 50м базен за загревање и опкружување - 25, х 25м х 7м длабок базен за нуркање и опкружувањето Обем на проектот: - Приближна големина на проектот: 10.000м2 Вреност на проектот: - 1,2 милиони фунти или 1,5 милиони евра. На иста тема: Мозаици за базени стакло порцелан, произведени од шпанската фабрика Видрепур. Линк до мозаиците за базени
Ардекс А46 припрема за ѕидни површини Ардекс С7 хидроизолација Ардекс Х77W лепак
© KORNI
СТВАРА ПОДОБРИ ВРСКИ

работно време 08-18:00;сабота 08-14

тел: ++389 2 278 50 50; email:korni@t-home.mk